Hosting

Optimus IT loopt voor op de hedendaagse hostingaanbiedingen en werkt samen met gespecialiseerde datacentra. Optimus IT beschikt hierdoor over een zeer uiteenlopend en flexibel aanbod om uw IT te huisvesten. Van de klassieke shared hosting tot uw eigen Private Cloud.

Werkt u als KMO met thuiswerkers, freelancers, meestal van bij klanten en heeft u geen behoefte aan het installeren van een eigen server op kantoor? Wenst u uw server niet langer in uw eigen kantoren te herbergen?

Onze verschillende Server-hosting formules bieden u hiervoor een oplossing.

Shared Hosting
Shared hosting is een hostingpakket waarbij u een server deelt met anderen. De volledige capaciteit van de server wordt zo over meerdere bedrijven gespreid. Uiteraard worden uw gegevens via strenge veiligheidsregels gescheiden van die van andere bedrijven.

Dedicated Hosting
Dedicated hosting is een formule waarbij u een server huurt waarvan het besturingssysteem door ons geïnstalleerd en onderhouden wordt. Nuttig wanneer u eigen applicaties wenst te gebruiken buiten de standaard Microsoft software die in de shared hosting formule wordt aangeboden.

Webhosting & Application hosting
Uw website, het uithangbord bij uitstek van uw bedrijf, kan u bij ons onderbrengen via onze website hosting. Of het nu een statische of een dynamische site is, een site met internetapplicaties of een Sharepoint portal site.

Desktop as a Service
Bij desktophosting heeft u een "Desktop in de Cloud" ter beschikking, d.w.z. uw eigen krachtige virtuele desktop die draait op onze cloudinfrastructuur waarmee u al uw data en applicatie kan bereiken via het internet.

Eén van de belangrijke voordelen hiervan is dat u van overal (op kantoor, thuis, buitenland, bij uw klant, ...) en met eender welk toestel (pc, laptop, smartphone, Mac) toegang heeft tot uw data en software, zonder de investeringen en onderhoudskosten van een eigen serverinfrastructuur.

Uw virtuele IT-infrastructuur wordt ondergebracht in 2 redundante Belgische datacentra, waar Optimus IT instaat voor het beheer en onderhoud van alle hardware zoals servers, opslagsystemen, firewalls, switchen. Eveneens zorgt Optimus IT voor de dagelijkse backups.

De mogelijkheden voor hosting binnen uw organisatie kunnen u in een persoonlijk gesprek toegelicht worden.